Scania

Jag tror att budet på 200 kronor per aktie kommer att gå igenom. Så jag tankar Scania aktier idag.Utvalda inlägg:

Så blir du rik
Fastna inte i gamla spår
Hur blir man rik?
Lyssna på Warren Buffet
Bitcoin
Dyrt eller billigt på Willys? 
Ytterligare ett steg
Utveckling +85,62%
Hur mycket pengar behövs för att sluta jobba?

2 kommentarer:

 1. Jag funderar själv på ta en liten position i Scania, men vad som får mig att tveka är att jag redan har hög belåning och jag har fullt fokus på hur jag ska göra med mitt Cision innehav som också är under uppköp/budgivning. Så blir nog för mycket för mig att gå in och spekulera i Scania också.

  Men jag tror du kommer tjäna på det och önskar dig lycka till. Jag såg på Twitter att även snåljåpen tagit en chanspost i Scania.

  SvaraRadera
 2. Observera att du endast kan tacka ja till försäljning av aktier som du äger den 25 april.

  Om du köper en aktie på Stockholmsbörsen, äger du först aktien tre bankdagar efter att du köpt den. Om du köpte aktien igår (24 april), äger du med andra ord först aktien på tisdag (29 april), vilket är för sent för att kunna tacka ja till Volkswagens anbud. Jämför med t.ex. bolagsstämmor och utdelning, där det krävs att du köper aktien minst tre dagar före avstämningsdagen om du vill ha någon utdelning eller rösta för aktien på stämman.

  Observera att det finns en EU-regel som säger att leverans maximalt får ske två dagar efter köp fr.o.m. nästa år. Stockholmsbörsen och Euroclear kommer därför att ändra detta från tre till två dagar någon gång i oktober.

  SvaraRadera

Copyright © 2013 Kampen mot index - Ekonomiblogg om Aktier, sparande och ekonomi